GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anela Murguz: Sjukvården behöver fler medarbetare

När pandemin svepte över världen hyllades vårdpersonal. Lika mycket uppmärksamhet behövs nu när vårdskulden ska betas av, inte minst i regionen.
Anela MurguzSkicka e-post
Ledare • Publicerad 25 oktober 2021 • Uppdaterad 25 oktober 2021
Anela Murguz
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Borås Tidning politiska etikett är moderat.
Mer pengar till sjukvården är ett bra första steg mot att stärka verksamheten.
Mer pengar till sjukvården är ett bra första steg mot att stärka verksamheten.
Foto: Hannah McKay

De flesta restriktioner som infördes till följd av coronapandemin har lyfts. Men för vårdpersonal finns ingen lättnad i sikte än. Tvärtom ska mycket av den vård som fick ställas in under pandemin tas igen samtidigt som säsongen för andra infektionssjukdomar befaras vara tuffare i år. Det är till exempel fortfarande ett högt tryck på barnakuten på Säs med anledning av RS-viruset som drabbar främst små barn och under torsdagen kom Folkhälsomyndigheten med nya scenarier inför hösten som alla pekar på fortsatt smittspridning av coronaviruset.

Det märks att läget är tufft för vården. En genomgång av Västra Götalandsregionens statistik i Göteborgs-Posten (19/10) visar att 1 051 fast anställda sjuksköterskor och barnmorskor lämnat regionen hittills under 2021. Det är främst Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg som drabbas av uppsägningarna, men Säs skickar många patienter dit vilket i slutändan även påverkar Borås med omnejd.

”Men frågan är vem som är villig att arbeta i en organisation som av fackliga företrädare beskrivs som anorektisk.”
Anela Murguz

Dessutom har det omställningsarbete som inletts på Säs i Borås väckt debatt. Omställningsarbetet innebär att administrationen kraftigt minskas och att 15 kliniker omvandlas till 9 verksamhetsområden. I veckan blev utnämningarna av chefer för respektive verksamhetsområde klara och arbetet väntas börja vid årsskiftet.

En möjlighet att få pengar och personal att räcka till det växande vårdbehovet hos befolkningen, enligt ledningen. Ännu ett tecken på nedskärningar som i slutändan kommer påverka vårdkvaliteten, enligt två anonyma insändare av sjuksköterskor på Säs (BT 28/9) samt (BT 11/10). Meningarna går isär om vad den slimmade organisationen på Säs innebär. Och tiden får utvisa vilken sida som har rätt. Men alldeles oavsett är det uppenbart att sjukvården i regionen har strukturella brister.

Personer som GP talat med menar till exempel att sjukvården i regionen bygger på att anställda ställer upp och jobbar extra. Men särskilt nu under pandemin har det blivit tydligt att det inte är hållbart på längre sikt. Snarare måste regionen rekrytera fler medarbetare till sjukvården. Men frågan är vem som är villig att arbeta i en organisation som av fackliga företrädare beskrivs som anorektisk.

Lyckligtvis verkar det finnas en politisk medvetenhet om utmaningarna när det i förra veckan blev känt att Grönblå samverkan satsar ytterligare 900 miljoner på vården i kommande budget. Detta efter att oppositionen tryckt på i frågan. Pengar är en viktig faktor i sammanhanget som kan leda till bättre villkor och rimligare arbetsbörda. Men det förutsätter också att fler vill vara en del av den hjälteinsats som så många hyllade när pandemin tog fart.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.