unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Porta butikstjuvar och öka tryggheten

Personer som trakasserar butikspersonal är ett växande problem. Butiksstölder kostar årligen flera miljarder. Till slut kanske något görs åt det.
Även om S tidigare motsatte sig förslaget medger nu justitieministern Morgan Johansson (S) att trakasserier och stölder ”är ett arbetsmiljöproblem”.
Även om S tidigare motsatte sig förslaget medger nu justitieministern Morgan Johansson (S) att trakasserier och stölder ”är ett arbetsmiljöproblem”.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Detta är en ledarartikel som uttrycker Borås Tidnings politiska linje, som är moderat.

Branschorganisationen Svensk Handel har i flera år drivit frågan om att möjliggöra för butiksägare att porta personer som stjäl, hotar eller trakasserar personal.

Enligt Svensk Handel uppger mer än varannan handlare att de utsatts för brott den senaste tiden. Stölderna kostar butikshandeln nästan sju miljarder per år.

De rödgröna partierna har dock länge motsatt sig förslaget. I förra valrörelsen vände dock Socialdemokraterna och nu ska lagen ändras – inte en dag för tidigt.

Butiksägare har det svårt nog med att hålla sig flytande i konkurrens med internethandeln. Det borde vara naturligt för butiksägare att kunna neka personer som trakasserar personal eller återkommande stjäl.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)