GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anela Murguz: Norrby fick en välförtjänt plats i budgetdebatten

Budgetdebatten under torsdagen handlade mycket om Norrby. Även om det inte föll ut i något konkret är det bra att stadsdelen uppmärksammas.
Anela MurguzSkicka e-post
Ledare • Publicerad 18 november 2021 • Uppdaterad 18 november 2021
Anela Murguz
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Borås Tidning politiska etikett är moderat.
Norrby fick mycket uppmärksamhet när kommunfullmäktige samlades för budgetdebatt i dagarna två.
Norrby fick mycket uppmärksamhet när kommunfullmäktige samlades för budgetdebatt i dagarna två.
Foto: Anton Hedberg

Lokala budgetdebatter brukar knappast locka storpublik och är sällan lika dramatiska som i riksdagen. Men budgetdebatten i Borås är kanske den viktigaste debatten eftersom de beslut och ramar som fastställs där påverkar boråsarnas vardag mest.

En av många frågor som behandlades var en F–6-skola på Norrby. Redan under onsdagen plockades bollen upp av Vänsterpartiets Stefan Lindborg, men möttes av ett ja.. ointresse? Beskedet att Särlaskolans låg- och mellanstadium avvecklas innebär att det inte längre finns någon F-6-verksamhet på Norrby och det är uppenbart att frågan gör Mitt-S-styret obekväma eftersom det finns skilda uppfattningar mellan framförallt S och L, vilket BT tidigare rapporterat om.

”Det enda S-styret lyckades leverera var ett ”vi får återkomma-svar”.”
Anela Murguz

Under torsdagen var frågan uppe i talarstolen igen. Lindborg sade då att det är arrogant att ducka för frågan. Partikollegan Lennart Andreasson liknade Norrby vid avfolkningsbygder där banker, service och nu även skolor försvinner från området. Och kommunalrådet Annette Carlson (M) frågade sig hur länge man ska skylla utvecklingen i de segregerade områdena på föräldrar i dessa områden. Det måste väl ändå vara de låga förväntningarna det är fel på?

Det har hon helt rätt i. Och det är ingen slump att just Andreasson (V) och Carlson (M) är de två politiker som gör bäst ifrån sig i debatten med tanke på att de båda har en god förankring på Norrby.

Det enda S-styret lyckades leverera under dagen var ett typiskt ”vi får återkomma-svar”. Medan de styrande partierna ber om att få återkomma är det bra att det finns politiker både till höger och vänster som inte ger sig.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.