Kort sagt: Många getter istället för lön

Nyss avgångna biståndsminister Gunilla Carlsson och hennes statsekreterare fick under fyra års tid sin lön betald med biståndspengar, berättade Dagens Eko i går. Totalt rör det sig om 20 miljoner kronor.
Ledare • Publicerad 25 september 2013

Småpengar i sammanhanget, skulle man kunna konstatera. Biståndsbudgeten för år 2014 uppgår trots allt till 31.8 miljarder kronor.

Men vi har, inte minst genom Gunilla Carlssons enträgna opinionsarbete, fått höra hur viktigt det är att få resultat för varje krona. Tänk bara på de populära getterna. För bara 200 kronor kan man ge bort get som ger både näringsriktig mjölk och ett sätt för en familj att försörja sig på.

Ur det perspektivet är varje insats och varje krona viktig. Därför ska man inte bakvägen försöka minska biståndet och därför ska ministerns lön inte tas från det anslaget.

Ledarredaktionen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.