Annons

Engströms linje gör att fler får det svårt att rösta på M

Moderaterna i Borås har problem. Två versioner av partiets invandrings- och integrationspolitik konkurrerar just nu om uppmärksamheten inför valet.
Ledare • Publicerad 28 april 2014

Den första är hämtad ur partiprogrammet som visar att ”invandring berikar Sverige och vi behöver invandrad arbetskraft för att kunna säkra att Sverige har tillräckligt mycket arbetskraft i framtiden”. Den andra utgörs av den debattartikel som fullmäktigeledamoten Olle Engström lät publicera i BT under rubriken ”okontrollerad invandring orsak till upploppen” för knappt ett år sedan.

Orsaken till att det råder tveksamhet om vilken uppfattning som gäller är att partiet lokalt har valt att utse Engström till ersättare i kommunstyrelsen. Det är dock inte Engström i sig som utgör problemet, utan snarare det faktum att partiet valt att på detta indirekta sätt legitimera hans version av partiets politik.

Annons

Problem, således . Stora problem.

Nu får Moderaterna i Borås ägna tid och kraft åt att förklara vilken bild av partiets politik som är den rätta. Dessutom framstår partiorganisationen som milt sagt velig, och dessvärre även partiet som mindre valbart.

Varför ska den som ansluter sig till partiprogrammets generösa och öppna linje om invandringen välja att rösta på partiet lokalt – om partiet har ledande företrädare som

uppenbart inte delar denna linje?

Ledarredaktionen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons