Annons

Det krävs mer än en gudstjänst

Just nu pågår en ekumenisk gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm som bland annat gästas av kungaparet, ärkebiskop Antje Jackélen och syrisk-ortodoxa kyrkans högsta representant i Sverige.
Ledare • Publicerad 8 september 2014
Foto: TT

Ämnet är situationen i Irak och Syrien, och det är lovvärt att Svenska Kyrkan äntligen har sett sig nödgad att agera och att göra det offentligt. Men det krävs också mer än bön om Sverige verkligen vill göra en insats.

Förvisso har utrikesministern Carl Bildt besökt Irak och demokratiminister Birgitta Ohlsson debatterade Syrien i gårdagens Agenda. Men det krävs mer än så, och i nuläget är det värt att notera att vårt granland Danmark kommer att ställa upp för att bekämpa Isis. Sverige däremot har krävt renodlade FN-insatser och det är troligt att detta inte kommer att få genomslag i säkerhetsrådet.

Det är därför hög tid att nästa regering tar sig en allvarlig funderare på hur man ska bidra till att Isis bekämpas.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons