Nyheter

Vem efterträder Anneli Hulthén?

Beskedet från Socialdemokraternas efter valet än mer stukade kommunalråd i Göteborg, Anneli Hulthén, kom i går och var väl det högst väntade.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2014
Foto: 

Trängselskatten i Göteborg blir kvar, trots att 57 procent ville avskaffa den i den rådgivande folkomröstningen som hölls på valdagen.

Den av inte minst BT:s ledarsida kritiserade tågtunneln Västlänken ska byggas enligt plan, liksom övriga delar av Västsvenska paketet, där ju även sjuhäradsborna är med och betalar genom regionskatten.

De fem parterna bakom avtalet möttes i går och ingen var, förstås, beredd att satsa mer pengar för att ersätta intäkterna från trängselskatten, ifall den skulle avskaffas. Att höja kommunalskatten utesluter Anneli Hulthén.

Givetvis kommer nu ännu en svekdebatt i Göteborg.

"Jaha, det var sista gången jag överhuvudtaget röstade, finns ingen som helst mening med det längre. Politikerna sviker och ljuger precis hela tiden, och på något sätt så lyckas dom komma undan med det", lyder en typisk röst på GP.se.

Att hela frågan är illa skött av politiken i vår grannstad i väster är nog alla ense om. Alternativen till Västlänken, den dyraste delen i paketet, är inte utredda på riktigt, trots Trafikverkets påståenden om motsatsen.

S rasade med sju procent i valet. Med även denna svekdebatt att hantera gissar vi att partiet redan nu behöver sondera terrängen efter Anneli Hulthéns efterträdare.

Lars Näslund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.