Nyheter

U2:s turné drog in mest under 2011

Irländska U2 stod inte oväntat för den mest inkomstbringande turnén under 2011.
Nyheter • Publicerad 21 december 2011
Bono och Adam Clayton under en konsert.
Bono och Adam Clayton under en konsert.Foto: Massimo Pinca/AP

Det visar en sammanställning som amerikanska musikmagasinet Billboard gjort. Gruppens 44 utsålda konserter sågs av nästan 2,9 miljoner människor och inbringade drygt 293 miljoner dollar, motsvarande drygt 2 miljarder kronor.

Årets spelningar var en del i U2:s spektakulära 360–turné som inleddes i Barcelona 2009 och avslutades i USA i juli i år. Turnén är den mest sedda och inkomstbringande någonsin. Sammanlagt mer än sju miljoner biljetter har sålts till alla konserter.

På andra plats i årets lista hamnade Bon Jovi med drygt 1,3 miljarder kronor och trea slutade Take That med knappt 1,3 miljarder. Därefter följde Roger Waters, Taylor Swift, Kenny Chesney, Usher, Lady Gaga, André Rieu och Sade.

Billboards sammanställning baseras på turnéer som ägde rum lemman den 1 november 2010 till den 8 november 2011. (TT Spektra)

Bildtext: U2-sångaren Bono kan nog glädjas åt gruppens turnéintäkter.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.