Nyheter

Suede gör ny platta

Suede släpper en ny skiva för första gången på tio år.
Nyheter • Publicerad 12 september 2012
Foto: ADAM IHSE / EXPONERA

Enligt The Guardian säger frontfiguren Brett Anderson att bandet jobbar med nytt material som låter helt annorlunda än kritiserade "A new morning" som släpptes 2002.

– Det handlar om bra låtar, bra gitarrer, om ett väldigt kraftfullt sound. Det låter som Suede, säger han i en intervju i brittiska rockmagasinet The Quietus. Än en gång jobbar Suede med Ed Buller, som producerade bandets tre första album. Men det innebär inte en direkt tillbakagång till den britpop som gjorde bandet stora på 90–talet: – vi försöker inte uppfinna det soundet igen, det vore förödande. Jag tror det var det vi gjorde fel med de senaste två skivorna: vi visste inte vad vi ville, så vi sneglade i olika riktningar, med varierat resultat, säger Brett Anderson. Suede splittrades 2003 men återförenades för ett antal spelningar under 2010. (TT Spektra)

Bildtext: Suede, med Brett Anderson i spetsen, är i studion för att spela in nytt material.

Foto: Nigel Treblin/Scanpix

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.