Annons
Nyheter

Paparizou: Jag vill ha allt

Från Norrby till schlagerhimlen. Ikväll fortsätter Helena Paparizou sin makalösa resa – och allt började i Borås.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2014
Foto: Therese Loberg

Vi greppar efter halmstrån. Med Shirley Clamp borta innan det riktigt hann dra igång och ett State of Drama som föll på målsnöret så börjar alternativen ta slut.

Visst, Vårgårdas stolthet Fredrik Kempe ligger traditionsenligt bakom nästan hälften av finalbidragen, men han står ju själv inte på scen. Kan det vara så att sjuhäradshoppet i Melodifestivalen 2014 står till en europeisk superstjärna bosatt i Aten?...

Annons

Handen på hjärtat Helena, är du boråsare?

– Men gud, ja. Jag brukar parafrasera skämtet mina föräldrar alltid drar: jag är gjord i Skara, född i Borås och uppvuxen i Göteborg. Jag bodde på Östgötagatan på Norrby mina två första år i livet, och efter det var jag alltid i Borås minst en helg i månaden. Jag hängde med mina kusiner på Särlaskolan.

Låt gå. Vi började tveka när det gick knackigt för dig i vårt Borås-quiz på bt.se...

– Jag har inte haft tid att hälsa på ordentligt det senaste. Men min morbror bor kvar i centrum och jag älskar att vara i mina kusiners hus på Hestra. Vi är som syskon.

Hur gärna vill du vinna kvällens final?

– Alltså jag är så himla glad över att bara fått gå vidare från Andra chansen. Men det är klart instinkten kommer fram nu, det finns inget silver och brons i den här tävlingen.

Du har vunnit Eurovision song contest, men är ju faktiskt debutant i svenska Melodifestivalen.

– Det är två helt olika grejer. Jag tycker Melodifestivalen känns större. Det håller på i sex veckor och man reser runt halva Sverige. Och jag har haft så roligt, framförallt senast i Lidköping. Vi hängde jättemycket med Linus Svennings gäng, det blir sån gemenskap.

Så ni artister låtsas inte bara, ni är så goda vänner?

– Folk tror ju att vi sticker ut ögonen på varandra, men så är det inte. Jag och Linus har jätteolika bakgrund, men vi är musiker och kan mötas där. Han är världens härligaste kille. Och nyss kom Panetoz in i hotellobbyn här, de bara strålar. Vi lärde känna varandra förra året på Liseberg, de syns, hörs och tar go plats.

Annons

Du var favorittippad från början, men med vägen via Andra chansen så har trycket släppt lite. Skönt?

– Ganska, många av låtarna som är favorittippade kommer ju inte ens halvvägs ibland. Men i den här tävlingen är det inte viktigt vad som tippas. Det viktiga är vad som sker i tävlingen. Och efteråt. Det finns ju låtar som klarat sig rätt bra utan att vinna, som kommit på 17:e plats och sen toppat listorna över hela Europa...

? så om du får välja mellan Mello-vinst eller en långvarig ?listetta?

– Jag vill ha allt. Det är nog samma för alla artister. Vi vill vara omtyckta och ständigt bekräftade – annars hade vi inte gjort det här. Den där klappen på ryggen känns alltid bra, från ettårsåldern tills man dör.

Christian Naumanen

Niclas Liljenby
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons