Nyheter

Lunchkoll: Härlig atmosfär - tråkig mat

Vad hände? Förra gången lunchtestarna var på Scandic Plaza skrev vi att "det smakar 110 kronor minst men kostar bara 89" och kallade lunchen en av de mest prisvärda i stan.
Nyheter • Publicerad 3 oktober 2014
Foto: 

Det var i februari förra året.

Nu tvingas vi säga tvärtom: det smakar mindre än det kostar. Priset är höjt till 115 kronor, och maten motsvarar knappast prisklassen.

Först: Scandic Plaza har en härlig atmosfär, det är som att vara på hotell och ljuv semester. Och personalen är uppmärksam och supertrevlig den dagen lunchpatrullen är där. Men något har hänt med maten.

Vi kommer något efter tolv och rusningen kanske är över. Det är bara en handfull gäster. Det serveras inte varmrätter vid bordet längre utan maten står framme till buffé.

Salladsbordet är stort och generöst med bra variation, brödet fräscht och knaprigt. Helt godkänt, och med färsk frukt i dekorativa höga behållare.

Dagens varmrätt är stekt fläsk med löksås, bruna bönor och kokt potatis. En rätt som kan vara en himmelsk symfoni, och fläsket ser läckert magert och hårdstekt ut. Dessvärre - lessen - är det så hårt att det är snudd på oätligt. Bönorna och såsen smakar bra men är halvljumma. Varmhållningen har inte fungerat. Visst kommer vi efter en eventuell rusning, men så länge det är öppet för lunch bör maten också vara fräsch?

Fiskätaren är heller inte lycklig. Hen får tandoorimarinerad torskfilé med currymojo samt grönsaksris, och tycker det är en flopp. En dåligt komponerad rätt där torsken inte är i sitt esse utan tråkig och smaklös, currymojon saknar sting och det hela smakar skolmat.

Vegetarianen får en tortellini i tomatsås direkt från köket, trots att alternativet inte står med på menyn. Det går snabbt, portionen är riklig och vackert upplagd. Omdöme? Tomatsåsen är vattnig, smakar krossade tomater och saknar sting. Ett halvhjärtat försök till vegetarisk rätt, tycker vegetarianen.

Lunchtestarna är förvånade och lite besvikna. Smaklökarna slokar. Det hjälper inte ens att man bjuder på en kanelbulle till kaffet, istället för de småkakor som blivit standard på lunchrestaurangerna. Luncher borde inte vara måndagsexemplar - och detta var ändå en tisdag.

Lunchpatrullen

Lunchtest

Scandic Plaza Borås

Allégatan 3

Lunchbuffé mån-fred

Betyg: 6

Bordsservering nej

ta med maten ja

salladsbuffe ja

dricka ingår nej

kaffe ingår ja

kaka till kaffet ja

Pris: 115

Miljö: Lugn och luftig hotelloas med mysiga runda bord och bekväma stoppade fåtöljer/soffor.

Bäst: Salladsbuffén och den supertrevliga personalen

Tips: Bättre varmhållning på maten?

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.