Annons
Nyheter

Johnson vann första ronden

Det börjar med en skräll. Mörker. Sedan blixtar, och tajta dansare, vissa utan tröja.
Nyheter • Publicerad 19 september 2014
Foto: 

Det skulle kunna vara en mellanakt i schlagerfestivalen.

Men så står hon där på scenen, Vängas stolthet, kvinnan som har ena foten på en svensk grusväg och andra på en sydstatsveranda i Nashville: lika delar vägrenssmultron och Southern Comfort.

Annons

Hon har lårhöga stövlar och en elgitarr på magen och det finns ingen tvekan om vems show det här är: Jills.

Låten är The Chill från egna skivan A woman can change her mind, med taktfast bas och skön pondus.

Jill Johnson har haft ett fantastiskt år med teveframgångar och annat – hon skämtar i mellansnacket att hon är så berömd att hennes telefon och väckarklocka inte ringer längre, de applåderar – men på en krogshow går det inte att vila på gamla framgångar.

Mina egna förväntningar är ganska höga, nyfrälst Jillälskare som jag är efter Jills veranda.

Och de infrias på det stora hela, även om jag personligen skulle velat ha ännu mer av Country-Jill och mindre av Paljett-Jill. Jag misstänker att Firmafest-Sverige kanske inte håller med om det.

Jill Johnsons röst är stensäkert stabil, precis som bandet och koreografin. Schlagerälskarna får höra Kärleken är och Crazy in love, countryfansen får Doug Seegers låt Going down to the river tolkad av Jill och gitarristen Göran Eriksson. Hon gör en grym version av Bruce Springsteenlåten No surrender, iklädd rokokoinspirerad långklänning och glittrig elgitarr.

I vissa partier är Jill expressivt Tina Turnersk i stilen, i andra mer lågmält eftertänksam.

Korta stunder hamnar vi i någon sorts allmänt Las Vegas-limbo, där det lika gärna skulle kunna vara Wallmans salonger på scenen.

Men det går över – och Jill är snart där igen. Med full närvaro och gitarren på magen.

Sjuhäradskänslan är för övrigt hög. Vänga nämns redan i första mellansnacket. Koreografen PM Andersson är från Borås och dansaren Jennie Larsson kommer från Älekulla i Marks kommun.

JILL

Plats: Rondo, Göteborg

Pågår tom: 10 januari 2015

Koreografi: PM Andersson

Regissör: Hans Marklund

Bäst: Rösten, charmen, energin. Och Nashvilledoftande Doug Seegerscovern Going down to the river, tillsammans med gitarristen Göran Eriksson

Sämst: De rörande partierna, som när Jill sjunger till sina döttrar. känns lite pliktskyldiga.

Lena Kvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons