Nyheter

Idol flyttar fotbollsmatch

Kevin Walkers medverkan i TV4:s stora underhållningssatsning Idol påverkar superettans spelschema.
Nyheter • Publicerad 25 september 2013
Foto: 

Tv-matchen mellan Assyriska och Gif Sundsvall fredagen den 18 oktober är flyttad till söndagen därpå.

– Det blir ingen krock med Idol, säger TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic.

Går det att vara elitfotbollspelare och samtidigt satsa på att bli artist via en talangsåpa på tv?

Ja, i varje fall om samma tv-kanal äger sändningsrättigheterna till båda evenemangen.

I förra veckan flyttades matchen till den 18:e för att kunna tv-sändas och nu flyttas den alltså igen.

– Det blir ingen tv-match på fredag, i stället två på söndag: Assyriska–Sundsvall och Hammarby–Degerfors. Helt perfekt med tanke på att Sundsvall och Degerfors kämpar om kvalplatsen, säger Osmanbegovic.

Som Bruce Wayne

För Giffarnas Kevin Walker, som redan har en tuff pendlartillvaro med träningar och matcher hemma i Sundsvall och repetitioner, sång och uppträdanden i Stockholm, kommer matchflytten som en skön avlastning i tillvaron. Han har behövt vara en superhjälte för att hinna med på alla fronter.

– Jag lever lite Bruce Wayne-livet. Jag spelar fotboll under veckorna och sedan är jag med här på helgen. Det blir väl lite annorlunda för mig än för de andra deltagarna, men jag vet inte hur jag ska kunna se det på något annat sätt än att det är kul och den här chansen kommer inte igen, säger Walker.

Har du någon gång tänkt att du kanske skulle hoppa av Idol?

– Det är väl klart att man har sett svårigheterna. Men Idol har gjort ett kanonjobb och de har gjort det möjligt rent praktiskt, i alla fall under den närmaste framtiden. Vi kollar på de bästa alternativen och det kan ju se olika ut med förbindelser och så där. Jag menar, man kan ju sova i en bil, man kan sova på de flesta ställen. Och om det inte funkar praktiskt så får vi ta den bron då, säger han.

Redan efter denna veckas fredagsfinal kan dock Kevin Walkers äventyr i Idol vara över, om inte tittarna gillar hans version av John Legends "Pride" och han röstas ut.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.