Annons
Nyheter

Hyllar Borås: "Känns som Paris"

Modeskaparen Camilla Thulin hyllar Österlånggatan som Borås bästa gata.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2014
Foto: 

I ett blogginläggbeskriver hon bostadshusen som några av stans finaste, och outar att hon gärna själv skulle kunna bo där. Kvarteret runt Carolikyrkan har en ”air av Paris” skriver kostymören.

Camilla Thulin har skapat kläder för Army of Lovers, stylat om Lars Leijonborg inför valet 2002 och haft flertalet kostymuppdrag hos Göteborgsoperan och Stockholms stadsteater.

Annons

Varför gillar du Österlånggatan i Borås så mycket?

– Det är så fantastiskt fint där, det känns verkligen som om man är i Paris. Och det vackra huset (Von Ahnska, reds anm) med sina små fina butiker. Och art deco-husen. Fast sedan när man fortsätter ner mot torget ser det förstås inte lika roligt ut.

Du gillar skulpturerna i Borås också?

– Ja, verkligen. Fast jag hittade inte konstnärens namn på det där huvudet i vattnet, vem är det som har gjort det? Aha, är det Fredrik Wretman.

Du är färdig med dräkterna till Misantropen nu – när kommer du tillbaka till Borås?

– Till sista föreställningen tänkte jag och Sunil (Munshi, regissör) komma tillbaka.

Vad gör du härnäst?

– Jag jobbar med Evita på Göta Lejon och håller på med min egen damkollektion för hösten 2015. Och så kommer snart min nya bok, Gör om mig – finn din stil.

Christian Naumanen

Lena Kvist

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons