Nyheter

Gervais leder tv–gala igen

Kändisarna får lov att huka sig i bänkraderna i januari – då leder Ricky Gervais film– och tv–galan Golden Globe för tredje gången.
Nyheter • Publicerad 17 november 2011
Ricky Gervais.foto scanpix
Ricky Gervais.foto scanpixFoto: 

Mot alla odds, får man väl säga. När Gervais ledde årets gala var han så elak att kritikerna var övertygade om att det var hans sista jobb i Hollywood.

Tom Cruise, Johnny Depp och Charlie Sheen var några som fick utså hans vassa tunga och skämt av typen: "Det kommer att bli en kväll full av fest och hårt drickande. Eller som Charlie Sheen kallar det – frukost".

Gervais själv var inne på samma linje och sade att han förmodligen lett galan för sista gången.

Men i natt meddelade branschtidningen Variety att Hollywood Foreign Press Association, som instiftat och arrangerar galan, givit Gervais nytt förtroende att leda den prestigefyllda prisutdelningen.

Gervais är först och främst känd för tv–serierna "The office" och "Extras", men har även spelat i filmer som "Ghost town" och de båda "Natt på museet"–filmerna. Golden Globe–galan sänds från Los Angeles den 15 januari.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.