Nyheter

Garfunkel försvann – nu riskerar han att stämmas för kontraktsbrott

Art Garfunkel dök aldrig upp till sitt framträdande med konsertpaketet Night of the Proms i Göteborg på fredagen och uteblev även från lördagens show i Malmö.
Nyheter • Publicerad 30 september 2012

Nu kan han enligt Expressen krävas på pengar för de missade spelningarna.

– Skulle man hårddra det måste jag se det som ett kontraktsbrott, säger konsertarrangören Julius Malmström till Expressens reporter.

Den svenske arrangören gick ut med att Garfunkel hade försvunnit under söndagen. Night of the Proms nordiska producent Niels Estrup meddelade att sångaren har drabbats av sjukdom och är på väg hem till USA, skriver Expressen.

– Han ställde in fredagens spelning i Göteborg med 25 minuters varsel på grund av sjukdom. Vad det är för sjukdom vet jag inte, säger Niels Estrup till tidningen.

Enligt Estrup var Art Garfunkel incheckad på hotell såväl i Göteborg som i Malmö.

– Sedan har vi i två omgångar fått höra att han inte skulle göra spelningen i Göteborg och i Malmö, säger han och fortsätter: – Det är jättetråkigt, och vi har aldrig varit med om det tidigare. Men showen fortsätter alltid. (TT Spektra).

Men de inställda spelningarna kan få sitt efterspel. Legendaren riskerar nu alltså att stämmas för kontraktbrott.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.