Nyheter

Författarnas favorit i Borås

Priset Författarnas bästa bibliotek 2013 delades ut till Borås Stadsbibliotek på Bokmässan i går.
Nyheter • Publicerad 27 september 2013
Foto: 

Priset var en belöning för de ofta välbesökta författarframträdanden som stadsbiblioteket brukar anordna.

Det är bara andra gången som det här priset delas ut av Kultur i Väst och Författarcentrum Väst. Förra året gick priset till Trollhättans stadsbibliotek, men nu var det Borås tur. Priset delades ut av Gunnar Sydow från Kultur i Väst på Biblioteks- och berättarscenen på mässan.

Priset bestod av ett diplom och ”sviklig ära” som Sydow uttryckte det.

- Vi är jätteglada för det här priset, för att man tycker att Borås Stadsbibliotek har lyckats som en mötesplats där författare kan möta sina läsare, säger bibliotekschef Åsa Hedberg Karlsson.

- Det är roligt att det är just författarnas pris, eftersom biblioteket fungerar som förmedlare mellan författarna och läsarna, menar Britt Olander, bibliotekarie, som jobbar mycket med författarbesöken.

Hon har fått många positiva reaktioner av författare som har besökt Stadsbiblioteket i Borås. De har varit mycket nöjda med arrangemanget, konstaterar Olander.

Motiveringen för priset lyder: ”riset delas ut till det bibliotek som under det senaste året visat självständighet och haft mod vad gäller bokningar av författare. Årets pristagare är Borås Stadsbibliotek som har en lång och gedigen tradition av att anordna offentliga författarframträdanden.”

Hur ska ni nu toppa detta?

– Det blir full fart bara. Nu kör vi vidare, säger Åsa Hedberg Karlsson.

Inger Melin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.