Nyheter

Filmbolagen slåss om hans historia

PK Mahanandia cyklade från Indien till Borås för att återse sin kärlek. Solskenshistorien blev en bok. Och nu står filmbolagen på kö.
Nyheter • Publicerad 1 september 2013
Foto: Alex Ljungdahl

Han sålde allt han ägde, köpte en begagnad cykel och cyklade från New Dehli till Borås för att förenas med kärleken Lotta von Schedvin som hade turistat i hans hemstad. Enligt ett horoskop som han fick som barn var det här kvinnan som han skulle gifta sig med.

Historien fick ett lyckligt slut när PK Mahanandia nådde sin destination och bildade familj med sin Lotta.

I början av året blev kärlekshistorian en bok – Från New Dehli till Borås som gavs ut på Forum förlag (Bonniers) och skrevs av Per J ?Andersson.

Boken har redan översatts till en mängd andra språk – senast till franska. Och nu har filmbolagen också fått nys om den fantastiska historien.

– Tre länder har redan hört av sig: Sverige, USA och Indien. Inte direkt till mig, men via mitt förlag. Jag hade inte väntat mig det här, säger PK Mahanandia förvånat.

PK Mahanandia

Bor: I Målsryd utanför Borås.

Sysselsättning: Bildlärare.

Familj: Hustrun Lotta von Schedvin och barnen Emelie, 28 år och Karl, 24 år.

Aktuell: Historien om PK har tidigare berättats i dokumentärfilmen Min farfar var hövding som visats på SVT. Nu kan den även bli spelfilm.

Vedrana Sivac
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.