Kultur&Nöje

Fageredsrevyn tillbaka med skratt

Kultur&Nöje Artikeln publicerades

Välkommen tillbaka Fageredsrevyn och det glada nöjessällskapet!

Efter förra årets uppehåll ekar åter skratten i den mysiga bygdegården. Lars Classon som tidigare levererat sex farser gör nu sin revydebut – både som författare och på scen. Och som han gör det tillsammans med en mycket skicklig ensemble

Utanför viner vindarna och det är med all rätt att Fageredsrevyns återkomst hyllas med stormande applåder och stående ovationer.

Revyn var starten 1996 för Fageredsgänget. Kvar på scen finns bara Kjell ”Maa” Andersson, som också får chansen at ta fram sin gamla ljugarbänk och dra lite historier.

Lysande komisk stjärna är dock Lars Classon, som trots sina unga år (30) idag tillhör en av landets mest produktiva skrattförfattare – och scenagerandet har han direkt i blodådrorna.
Inte mindre än 25 nummer passerar revy på bygdegårdens tiljor. Vi bjuds på en salig blandning av sketcher, medryckande sånger från välkända melodier – och till och med balett!

Det blir bland annat politikeravslöjande, hysterisk motorsåg-monolog, bröllopsbesvär, mobilsurfande på söndagsmiddag, trolleri och blind-dating. I den senare sketchen spelar Lars C. ut sitt fulla komiska, kroppsliga och sextörstande register. Mycket roligt.

Fegensonen har själv sagt att revytänket ”ger en liten inblick i min hjärna”. Rörigt – men roligt.

Det glada revygänget bjuder på mycket bra ensemblesång. Caroline Stark tillhör mina favoriter. Familjen Åkesson i Fagered har tre syskon på scen i år med lillebror Anders debut. En trygg revygrund att bygga vidare på. Gith Hjalmarsson gör en störtskön roll av svärmor, gammeltant och kan också mellansnacka.

Imponerande är också ensemblens snabba klädbyten och scenarbetarnas skiften. En stor del i succén har också Fageredsrevyns nya koreograf Carola Åkerlind, som sett till att stegen sitter rätt i Gekåland.

Kjellåke Dahlin