Annons
Nyheter

Ewald och Stjernberg i final

Ett blandat gäng artister med allt från ballader till klubbhits möttes i Andra chansen i Karlstad.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2013
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Men dansnumren segrade; det blev flickidolerna Robin Stjernberg och Anton Ewald som knep de två sista finalplatserna.

Han var storfavorit inför deltävlingen i Göteborg men rutinerade Louise Hoffsten snuvade 19-årige Ewald på finalbiljetten med sin bluesrock. Efter deltävlingen anklagades han för att mimat sig genom "Begging" vilket Ewald själv har förnekat. Den omdiskuterade volten där han för en stund kom bort helt från mikrofonen ströks dock. Att Anton Ewald är tjejernas idol rådde ingen tvekan om under fredagens genrep inför publik och den här gången höll det hela vägen - Ewald slog ut Behrang Miri i duellen och får krossa fler tonårshjärtan i Friends Arena nästa vecka.

Annons

Förhandsfavorit

Kvällens andra segrare är även han förhandsfavorit och flickidol. Robin Stjernberg vann duellen mot Martin Rolinski och fick en biljett till finalen. 2011 fick han se sig besegrad i "Idol" av Amanda Jenssen men i Andra chansen var han en stark vinnare. Ända sedan den fjärde deltävlingen i Malmö har den 22-årige Hässleholmskillen kaxigt talat om att han tror på sig själv, sitt nummer och sin låt och att han har stora chanser att gå till final, men under fredagens genrep inför publik skymtade nervositeten fram. När det väl gällde lyckades dock Robin Stjernberg charma till sig rösterna.

En finalkvinna

Efter den första röstningen åkte Eric Gadd, Cookies N Beans och Caroline af Ugglas ut. Och i nästa omgång försvann även Tone Damli och Erik Segerstedt. Kvällens resultat innebär att Louise Hoffsten blir den enda kvinnan i finalen nästa vecka och att fyra solosjungande, hjärtekrossande ynglingar - David Lindgren, Ulrik Munther, Robin Stjernberg och Anton Ewald - ställs mot varandra.

Inte sedan Ingvar Wixell sjöng alla sex låtarna själv 1965 har det varit så få kvinnor i final i Melodifestivalen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons