GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dansare det slår gnistor om

GöteborgsOperan formligen sjuder av liv denna kväll då Twisted Feet Dance Company med sin föreställning Wall Street tagit över. Publiken är ung, engagerad och entusiastisk och fyller salongen med en oemotståndlig förväntan.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2012

Streetdance: Wall Street

Scen GöteborgsOperan

Regi och koreografi Twisted Feet Dance Company

Manus Zerjon Abebe

Mask- och kostymdesign Nina Kollbrunner

Video Tony Hultén

Bild Denny Hultén

Scenografi Torulf Wetterrot

Ljusdesign Carl Johan Perdsjö

Musikmix Zerjon Abebe & Denny Hultén

Introduktionen är en liten blinkning till den Wall Street med det lilla blå tältet som står på scen och påminner om vinterns långdragna protester mot sakernas tillstånd. Hela projektet en illustration av hur man kan utvecklas, hur man kan övervinna motstånd och komma vidare. Denna illustration framgå med all möjlig tydlighet när man ser dessa ungdomar fylla scenen med liv och rörelse av de mest skilda arter. Ena stunden dansar de fram disciplinerat som en nord koreansk armén för att nästa stund formligen explodera med hopp i luften, snurr nere på golvet, klättring på vägarna för att sedan återgå till ursprunglig disciplin. Som publiken sitter jag helt fascinerad av det skådespel som spelas upp i takt med den flödande musiken. I fonden är det framförallt ljusspelet som accentuerar det som händer.

Jag har roligt hela tiden och blir synnerligen imponerad av den höga konstnärliga kvaliteten det hela genomförs med. Det gläder mig att operan bjudit in till detta värdefulla samarbete som på många sätt sker på de ungas villkor. Twisted Feet är med sin dans och sin grundfilosofi ett verkligt fin exempel på det de själva kallar integration/interaktion och med sin Wall Street ger de ett strålande exempel på hur kulturen kan medverkan till mänskligt växande. Den glädje jag känner efter denna föreställning är djup och hoppingivande.

Vibeke Carlander

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer