Nyheter

Bokstavsstöld på Röda Kvarn

Den som promenerat längs Stora Brogatan kanske uppmärksammat att Röda Kvarn saknar två bokstäver i sin skylt.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2012
Foto: Erik Jullander

– Det har varit så sedan 16 september, suckar Mats T Olsson, verksamhetsansvarig på Röda Kvarn. Och det är inte första gången.

Röda Kvarn har under sommaren varit täckt av byggställningar på grund av en omfattande fasadrenovering. Detta uttnyttjade någon redan någon månad sedan då två bokstäver försvann, nämligen A:et och R:et i "kvarn".

– AB Bostäder satte då dit två nya bokstäver, men söndagen den 16 september upptäckte biografmaskinisten att bokstäverna var borta igen.

Byggställningarna kring huset är det som gort tilltaget möjligt, därför valde AB Bostäder att vänta denna gång tills renoveringen var klar innan nya bokstäver sattes upp.

– Och vi har inte velat dra någon uppmärksamhet till det eftersom vandalisering knappast är något positivt, säger Mats T Olsson.

Men nu har biografen fått nya ytterkläder, byggställningarna är borta, AB Bostäder har lovat att komma dit med en skylift för att återställa skyltad ordning. Något datum är däremot inte satt.

Mindy Lara
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.