Kultur

Yung Lean på känslig mark

Recension Artikeln publicerades

”Tungt men samtidigt flyktigt” beskriver Karin Grönroos rapparens nya album.

Yung Lean

Album: Starz

Bolag: Year0001

Genre: Hiphop

”Starz” är Yung Leans sjunde album i ordningen sedan fullängdsdebuten ”Unknown memory” från 2014. Vid det här laget är Stockholmsartisten ett välkänt namn även internationellt, med samarbeten som Frank Ocean och nu även Ariel Pink. Detta trots, eller kanske tack vare, en ständig ovilja att följa hiphop-genrens inarbetade former.

Liksom tidigare hörs här ett särpräglat, mystiskt sound. Tungt men samtidigt flyktigt, som en envis dimma där de morrande, släpande beatsen, tydliga melodierna och Jonatan Leandoer Håstads avslappnade röst tryggt leder lyssnaren framåt. Som tydligast blir känsligheten i singeln ”Boylife in EU”, ”Dance in the dark”, den albumbetitlade ”Starz”, och avslutande ”Put me in a spell”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.