Kultur

Young M.A – en rejäl besvikelse

Skivrecension Artikeln publicerades

Young M.A

Album: Herstory in the making

Bolag: M.A Music/3D

Genre: Hiphop/Trap

När Katorah Marrero (Young M.A) äntrade hiphopscenen 2016 slog hon många av sina manliga kollegor på fingrarna med sitt flow, sin teknik och textmässiga finess. Dessa förmågor besitter hon fortfarande, men innehållsmässigt lämnar debutalbumet ”Herstory in the making” mycket att önska. Marrero rappar mestadels om brudar, sex, pengar, diverse berusningsmedel och sin egen stolthet.

Kvinnosynen är tröttsam, visserligen verkar hon i slutet av albumet vilja väga upp det med rader om ”smarta, självständiga kvinnor” men det känns märkligt, för hon har redan gett intrycket av att kvinnor är hjärtekrossande vaginor på två ben. Ljudbilden, ödslig domedags-trap, känns förlegad utan ansats till innovativa grepp. Enformigt och tråkigt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.