Annons

Vokonis tredje bandet i Klubb Undergrunden Sessions

Vokonis började sina första staplande steg som band på Medborgarskolan i Borås. Nu har de sin största publik utomlands.
Musik • Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 24 september 2020

Här saknas innehåll

En från Umeå, en annan från Tjörn och den tredje från Blekinge. Att de tre bandmedlemmarna i doom/metalbandet Vokonis skulle mötas i just Borås var inte helt lättippat, men så blev det ändå. Allt startade på Medborgarskolan, där Simon Ohlson repade med sitt tidigare band. En dag råkade basisten Jonte Jonasson gå förbi och gilla vad han hörde. Snart var de ett band, började skriva låtar och få kontakt med skivbolag.

Tre album har det blivit sedan dess, och ett nytt är på gång efter förra årets ”Grasping time”. På senare tid har trummisen Peter Ottoson kommit in i bandet och en omstrukturering har skett vad gäller det vokala, numera är både Jonte Jonasson och Simon Ohlson leadsångare i bandet. Kommande album har temat ”resa”.

Annons

– Jag vet inte, men det kom lite över mig när jag skrev, jag skriver mycket idéer som vi sen plockar med i repen och bearbetar som grupp. Jag tror att det utformade sig så rent tematiskt och vi fick det spåret ganska tidigt, säger Simon Ohlson, gitarrist och sångare.

– Hela den här grejen har känts som en resa, fyller Peter Ottoson i.

Simon Ohlson och Jonte Jonasson i Vokonis. Bandet spelar främst utomlands eftersom de har sin publik där.
Simon Ohlson och Jonte Jonasson i Vokonis. Bandet spelar främst utomlands eftersom de har sin publik där.Foto: Elin Thornberg

Även i musiken hörs en skillnad mellan då och nu.

– Vi har bara spelat traditionell doom/hårdrock innan, men i takt med att alla blev bättre på sina instrument kände vi att vi kunde och ville spela något annat, så då började vi plocka in de här mer progressiva elementen som vi har på den här skivan, säger Simon Ohlson.

Hur skulle ni beskriva en riktigt bra konsert ?

– Jag tyckte att den här som vi just gjorde kändes väldigt bra. Det kändes intensivt.

– Varmt bara. Fast de bästa är med publik, säger Peter Ottoson.

Här saknas innehåll

Elin ThornbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons