Annons

Veteranskådespelaren Ned Beatty död

Film • Publicerad 14 juni 2021
Skådespelaren Ned Beatty, här på en bild från 2003, har avlidit.
Skådespelaren Ned Beatty, här på en bild från 2003, har avlidit.Foto: Gino Domenico/AP/TT

Den amerikanske skådespelaren Ned Beatty har avlidit, uppger hans familj för amerikanska medier.

Beatty var under flera årtionden ett känt ansikte i många storfilmer och tv-serier, från "Alla presidentens män" och "Stålmannen" till "Roseanne".

Annons

Beattys första och kanske största avtryck på vita duken kom i debuten "Den sista färden" 1972. Trots att han spelade mot de etablerade stjärnorna Burt Reynolds och Jon Voight var det Beatty som gjorde, den i efterhand, mest kända scenen, när han utsätts för ett övergrepp.

Efter debuten kom rollerna slag i slag och han Oscarsnominerades för sin insats i "Network" 1976. Huvudrollerna var få, men på 1990-talet hade han en av de bärande rollerna i den banbrytande tv-serien "Uppdrag mord" ("Homicide: Life on the street").

Efter över 150 filmer och tv-serier under 40 år gjorde han sin sista större roll som rösten till den rosa björnen Lotso i "Toy story 3".

Ned Beatty blev 83 år gammal.

Rättat: I en tidigare version hade en film fått fel titel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons