GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vemod med en strimma hopp

Publicerad 22 januari 2020
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

Alice Boman

Album: Dream on

Bolag: Adrian recordings/Border

Genre: Pop

Alice Boman har verkligen filat på sitt uttryck. Från att bara ha gjort ett par ep:s kommer debutalbumet efter nästan sju år. Hon är hyllad utomlands och är frekvent använd i amerikanska tv-serier. Hennes skira och drömska ballader är som klippta och skurna för att dyka upp i en David Lynch-film. Musiken kan också direkt härledas till vackert klingande källor som El Perro Del Mar, Twin Peaks-sångerskan Julee Cruise och Portishead. Hjärtesorgen, uppbrottet och saknad är temat och “Dream on” är ett stillsamt rop på hjälp när de känslomässiga såren ska försöka läka.

Boman vill hela tiden behålla en intim nerv i musiken oavsett vilken riktning den tar. Hur genomträngande vemodigt hennes första album än är så finns en känsla av hopp i slutändan. Det är en imponerande balans.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.