Annons

"Vänner"-skaparen: "Gjorde inte tillräckligt"

Tv • Publicerad 9 juni 2020
Vitt i "Vänner" – så hade serien förmodligen inte sett ut i dag. Arkivbild.
Vitt i "Vänner" – så hade serien förmodligen inte sett ut i dag. Arkivbild.Foto: Reed Saxon/Ap/TT

Producenten Martha Kauffman, en av personerna bakom tv-serien "Vänner", önskar att hon på ett tidigare stadium i sin karriär hade insett det hon vet i dag om vikten av representation.

Under ett digitalt panelsamtal på en tv-festival säger hon att hon i så fall skulle ha gjort andra val, skriver BBC.

Annons

"Vi har alltid uppmuntrat folk med olika bakgrunder i vårt bolag, men jag gjorde inte tilltäckligt och nu är allt jag kan tänka på bara: vad jag kan göra? Vad kan jag göra annorlunda? Hur kan jag styra min show i en ny riktning?", säger Martha Kauffman.

Lisa Kudrow, som spelade Phoebe Buffay i serien, sade nyligen i en intervju med The Sunday Times att hon tror att serien, om den skulle göras om i dag, inte skulle innehålla en helvit skådespelarensemble.

– Definitivt inte. Men för min del tycker jag att man ska se serien som en tidskapsel, inte fokusera på vad de gjorde fel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons