Kultur

Vackert men förutsägbart från CajsaStina Åkerström

skivrecensionRubrikförslag: Artikeln publicerades

CajsaStina Åkerström firar 25 år som artist i år men har bara påbörjat sin livsresa enligt albumtiteln “XXV – Äventyret börjar här”.

CajsaStina Åkerström

Visa/pop

Album: XXV – Äventyret börjar här

Bolag: Gamlestadens Grammofonbolag

Är skivan så äventyrlig då? Inte alls. Det är CajsaStina som vi känner henne med melodiösa visor och romantiska, vemodiga texter. Ingenting går utanför den åkerströmska mallen som skapas i hennes unika ton och röst. Det är förutsägbart, om än stämningsfullt och vackert.

Flera av låtarna hyllar kärleken och livet. Som Minnet av en sång, där hon sjunger om den resan som livet kan vara. Låtarna är trygga och varma som en kram när det är mörkt. Eller “som vinteräpplen i en korg” som hon sjunger i Vinteräpplen, en låt som passat bra på ett bröllop.

Det är mysigt och fint, och det räcker ju ibland.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.