GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vacker och mystisk skolkamrat står i centrum för brittisk mordgåta

”Vår mörka hemlighet” för tankarna till författare som Julia Wallis Martin och Nicci French, men ännu är brittiska Jenny Quintana inte riktigt på nivå med föregångarna, tycker Kerstin Bergman.
Bokrecension • Publicerad 19 mars 2021
Psykologisk thriller

Vår mörka hemlighet

Författare: Jenny Quintana

Förlag: Sekwa

Översättning: Helen Sonehag

I Jenny Quintanas andra deckare möter vi Elizabeth Valentine, vars tillvaro präglas av att hon sedan barnsben är stor och tjock och något av en särling. Hon saknar riktiga vänner, men blir i skolan besatt av den vackra och mystiska Rachel, och så småningom utvecklas ett starkt band mellan de två.

Mysteriet kretsar kring två mord på en igenväxt ödetomt i närheten av Elizabeths hus, och på ett tidigt stadium inser läsaren att hon vet något om vad som hänt. Vi pendlar mellan 1978, då flickorna är i tonåren och det första mordet inträffar, och 1999, då ännu en kropp hittas.

Bitvis är skildringen av vardagsdetaljer och av Elizabeths sönderfallande familj stark och suggestiv. Bitvis önskar jag mig lite mer nerv och svärta som kunde fått det hela att verkligen bränna till.

Kerstin BergmanSkicka e-post
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.