Annons

Uppgifter: Ukrainaflykting till Melodifestivalen

Från krigets Ukraina till Melodifestivalen i Sverige. 17-åriga sångerskan Maria Sur är klar för nästa års tävling, uppger .
Melodifestivalen • Publicerad 15 november 2022
Maria Sur från Ukraina sjöng vid galan Hela Sverige skramlar i Stockholm i april. Nu är hon klar för Melodifestivalen, uppger Aftonbladet.
Maria Sur från Ukraina sjöng vid galan Hela Sverige skramlar i Stockholm i april. Nu är hon klar för Melodifestivalen, uppger Aftonbladet.Foto: Henrik Montgomery/TT

Maria Sur var med i talangjakten "The voice" i ukrainsk tv när kriget bröt ut i februari. Hon flydde med sin mamma till Sverige, medan hennes pappa blev kvar i hemlandet och deltar i kriget.

I Sverige har Maria Sur bland annat uppträtt på den stora insamlingsgalan "Hela Sverige skramlar" till förmån för Ukraina, som hölls i Avicii arena i april. Nu går hon på svensk gymnasieskola och blir ett av namnen i Melodifestivalen nästa år, enligt Aftonbladets källor.

Annons

Aftonbladet uppger också att artisten Ida-Lova ska tävla nästa år. Hon är dotter till skådespelaren Christine Meltzer och släppte i år sin debut-EP "Hallå världen kan du stanna?".

Det ska också vara klart att Victor Crone medverkar i Melodifestivalen för tredje gången. Sångaren är rutinerad i sammanhanget och representerade Estland i Eurovision Song Contest 2019.

SVT väntas inte bekräfta vilka artister som är klara förrän om några veckor, men Aftonbladet uppger sedan tidigare att nästa års startfält bland annat innehåller Marcus & Martinus, Nordman, Theoz och Panetos.

Melodifestivalen 2023 inleds i Göteborg den 4 februari och kommer till Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik innan finalen på Friends arena utanför Stockholm den 11 mars.

Programledare blir Farah Abadi och Jesper Rönndahl.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons