GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ung kärlek sätts på prov i ”Threesome”

Siri och David har varit tillsammans i sju år. På en fest förförs de båda av en fransk konststudent. Dagen efter är ingenting längre som förut.
Tv-serie • Publicerad 27 augusti 2020 • Uppdaterad 27 augusti 2021
Simon Lööf och Matilda Källström spelar huvudrollerna i ”Threesome”.
Simon Lööf och Matilda Källström spelar huvudrollerna i ”Threesome”.
Foto: Viaplay
Drama

Threesome

Premiär: den 29 augusti på Viaplay

Manus och regi: Lisa Linnertorp

I rollerna bland andra: Matilda Källström, Simon Lööf, Lucien Laviscount och Alma Jodorowsky.

Omdömet är baserat på samtliga 8 avsnitt.

Efter gymnasiet drar Siri (Matilda Källström) till London för att studera internationell rätt. Med hänger David (Simon Lööf), som hon har varit tillsammans med sedan högstadiet.

Kompisarna ser på deras trygga relation med förundran och avund, medan de halvt uppgivet bläddrar på dejtingsajterna i jakt på heta objekt att tillbringa en natt eller två med.

På en vild fest dras Siri till en fransk kvinnlig konststudent. Adam lockas med. Efter en rusig natt tillsammans i sängen vaknar Siri omskakad: Vad var det som hände? Vad är det som händer?

Desperat försöker Siri hitta tillbaka till tryggheten med Adam, men hon har gläntat på en dörr som är svår att stänga igen.

Hur förödande kan en trekant egentligen vara för en relation? Det får det unga kärleksparet David (Simon Lööf) och Siri (Matilda Källström)  erfara i ”Threesome” på Viaplay.
Hur förödande kan en trekant egentligen vara för en relation? Det får det unga kärleksparet David (Simon Lööf) och Siri (Matilda Källström) erfara i ”Threesome” på Viaplay.
Foto: Nentgroup/Viaplay

Bakom ”Threesome” ligger skådespelerskan Lisa Linnertorp, fram till nu mest bekant för roller i en rad svenska tv-serier, bland andra ”Solsidan”, ”Bron” och ”Vår tid är nu”. Hennes regidebut är klassen bättre än många av de produktioner hon medverkat i framför kameran.

Lisa Linnertorp har strävat efter maximal autenticitet. Varsamt närgånget, sinnligt och med osvikligt öra för naturlig dialog skildrar hon relationsdramatiken, samtidigt som hon tecknar ett fint porträtt av en ung kvinna.

Till sin hjälp har Lisa Linnertorp ett gäng mycket duktiga skådespelare.

”Threesome” beskrivs som en ”ungdomsserie”, vilket kan locka unga, men samtidigt få vuxna att förbigå den. Synd i så fall! Det finns ingen övre åldersgräns för att ha utbyte av denna finstämda, tänkvärda och lovande debut.

Mikael HagnerSkicka e-post
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.