Kultur

Tunga namn – men vilda västern-boken blir mest krystad

bokrecension Artikeln publicerades
Kitty Crowther är Almapristagare – men senaste boken går vilse i vilda västern.
Foto: Christine Olsson/TT
Kitty Crowther är Almapristagare – men senaste boken går vilse i vilda västern.

 

En ung man är ute och jagar. När han kommer tillbaka har hans plats blivit tagen. Villkoren i vilda västern är hårda.

Farwest

Bilderbok

Text: Peter Elliott

Bild: Kitty Crowther

Översättning: Malte Persson

Förlag: Lilla Piratförlaget

Det är inte ofta händelser i bilderböcker utspelas i vilda västern. Därför väcker "Farwest" uppmärksamhet och intresse redan genom sin existens.

För texten ansvarar den firade fransmannen Peter Elliott (f. 1970), medan Alma-pristagaren Kitty Crowhter (f. 1970) står för illustrationerna. Mer meriterade samarbetspartners är det svårt att uppbringa.

Dessvärre kommer förväntningar på skam. Deras verk är inte mästerligt. Idén med "Farwest" tycks vara att göra en story av en nonsensramsa: om någon jagar hela dagen blir dennes plats tagen.

Efter att en ung man varit ute på jakt har någon annan tagit över, inte bara hans sittplats, utan också hans liv, som det verkar. Tydligen är detta i sin ordning, för "sån är lagen".

Villkoren i vilda västern var förvisso hårda men om syftet är att spegla detta blir det enbart krystat.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.