Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trovärdigt om mord på unga kvinnor

Sexualsadistens psyke skildras skickligt av Christina Erikson i ”Din vän Forsete”, tycker recensenten Kerstin Bergman.
Christina Erikson.
Christina Erikson.
Foto: Lina Eidenberg Adamo

I Christina Eriksons femte deckare, ”Din vän Forsete”, brottas Stockholmspolisen Elias Svensson med en serie sexualsadistiska mord på unga kvinnor. Till sin hjälp tar han Cornelia Lind, som med utgångspunkt i egna erfarenheter av en exman nu gör karriär som expert på psykopater. Men så får duon ytterligare en seriemördare på halsen, någon som säger sig vilja hjälpa till.

Mycket fokus ligger på skildringen av hur psykopater agerar för att manipulera omgivningen. Detta är initierat och trovärdigt skildrat, vilket skiljer Erikson från många genrekollegor som använder mördarens barndom som förklaringsmodell. Intrigen är spännande, huvudpersonerna engagerar och Erikson lägger en utmärkt grund för sin nya serie. Det enda jag kan sakna är den svarta humor som präglade de två deckare författaren tidigare samskrivit med Tomas Erikson.

Läs mer