Kultur

Torres hjärtskärande mörker

Musik Artikeln publicerades

Torres

Album: Silver tongue

Bolag: Merge/Playground

Genre: Rock

Det är omöjligt att höra Torres (Mackenzie Scott) barndom i ett kristet hem med kyrkokörer på menyn. Hennes förkärlek för Broadway-musikaler lyser också med sin frånvaro. Den 29-åriga amerikanskan dyker snarare ner i ett dunkelt och smärtsamt vackert universum där referenserna stavas på ett helt annat sätt. I de bästa stunderna låter Scott som en poppigare PJ Harvey korsat med vännen Sharon Van Ettens mörkare elektroniska sida. “Silver tongue” är en slags revansch efter sjukdom i familjen, att bli droppad av ett skivbolag och att hitta tillbaka till sin musa efter ett uppbrott.

Torres låter metallisk på ”Good grief”, romantisk på akustiska balladen ”Gracious day” och som en gotisk gudinna på ”Two of everything”. Det här är årets hittills starkaste skiva.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.