Annons

Tony Bennett har gett sin sista konsert

Musik • Publicerad 14 augusti 2021
Tony Bennett har gjort sina sista konserter inför publik. Arkivbild.
Tony Bennett har gjort sina sista konserter inför publik. Arkivbild.Foto: Evan Agostini//TT

Tony Bennett drar sig tillbaka från scenen – för gott. Den 95-årige sångaren, som lider av alzheimer, gjorde sina sista konserter för publik tillsammans med Lady Gaga för ett par veckor sedan, skriver Variety.

Bennetts son Danny Bennett, som har varit faderns manager de senaste 40 åren, bekräftar för tidningen att det inte kommer att bli några fler konserter framöver.

Annons

– Det var ett svårt beslut för oss att fatta eftersom han är kapabel artist. Det här är dock läkarnas order. Hans fortsatta hälsa är den viktigaste delen av detta, säger Danny Bennett som understryker att resandet, som tar på krafterna, i samband med konserter är en viktig del i beslutet.

Tony Bennett har en lång karriär bakom sig och hans mest kända låt är "I left my heart in San Francisco" från 1962. Hans senaste album är "Cheek to cheek", som bestod av duetter med Lada Gaga. I höst kommer parets uppföljare, "Love for sale".

Tony Bennett skulle enligt planerna ha åkt på höstturné i år, men den ställdes in för någon vecka sedan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons