Annons

Tiktok-stjärna död efter biografskjutning

Tiktok-stjärnan Anthony Barajas avled på lördagen efter att ha blivit skjuten inne på en biograf tidigare i veckan. En misstänkt har gripits och enligt polisen rör det sig om en oprovocerad attack.
USA • Publicerad 1 augusti 2021
Anställda på biografen Regal Edwards Corona Crossings hittade de två unga besökarna skjutna inne i salongen efter en visning av "The Forever Purge". Gärningsmannen har gripits.
Anställda på biografen Regal Edwards Corona Crossings hittade de två unga besökarna skjutna inne i salongen efter en visning av "The Forever Purge". Gärningsmannen har gripits.Foto: Terry Pierson/AP

Det var i måndags som den 19-årige Anthony Barajas och hans vän blev skjutna i huvudet inne i en biograf i Corona, Kalifornien, under en visning av filmen "The Forever Purge".

Enligt distriktsåklagaren blev de offer för en oprovocerad attack. Vännen avled på platsen, medan Barajas kördes till sjukhus för akutvård. På lördagen avled Barajan, skriver The New York Times.

Annons

Anthony Barajas var känd som Itsanthonymichael på Tiktok, där han för sina närmare en miljon följare postade sketcher och intervjuer med främlingar. Några av dem hashtaggade "ripanthony" och "prayforanthony" efter skjutningen.

Polisen i Corona grep den misstänkte gärningsmannen på tisdagen, dagen efter skjutningen. Den 20-årige mannen kunde hittas tack vare vittnesuppgifter och polisen sade att man också hittade mordvapnet i den misstänktes hem. Polisen har inte meddelat något misstänkt motiv men karaktäriserar det som en "oprovocerad attack" och mannen har åtalats för mord och mordförsök.

Åklagarsidan i fallet har ansökt om att klassa morden enligt särskilda omständigheter, något som skulle kunna ge mannen dödsstraff, enligt NBC News.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons