Annons

The Weeknd i marmor på Fotografiska

Konst • Publicerad 13 april 2023
Artisten The Weeknd avbildad i marmor. Pressbild.
Artisten The Weeknd avbildad i marmor. Pressbild.Foto: Alexander Wessely

Artisten The Weeknd som marmorskulptur och ett ljudverk i samarbete med 070 Shake. Det handlar om idoldyrkan när konstnären Alexander Wessely ställer ut på Fotografiska i sommar.

Ett ton marmor, ljuspelare och 270 graders projektion utgör Alexander Wesselys nya utställning "Kortex", som visas på Fotografiska 12 maj–17 september.

Annons

Genom konsten och samarbete med världsartister utforskar Wessely fenomenet idoldyrkan.

"När jag för över tio år sedan inledde mitt arbete med artister såg jag hur de var omgivna av dyrkan och upphöjning. 'Kortex' föddes ur mina växande erfarenheter av de yttre lagren som byggs upp runt dessa mänskliga fenomen. Genom utställningen försöker jag i stället att skala bort de lager vi människor konstruerar omkring oss själva och på andra", säger han i ett pressmeddelande.

Alexander Wesselys verk har visats på Madison Square Garden i New York och varit huvudakt på Coachellafestivalen. Han har även samarbetat med Swedish House Mafia, Drake och Rihanna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons