GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

The Smile gör årets bästa transportskiva

Skivrecension • Publicerad 18 maj 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Pop

The Smile

Album: A light for attracting attention

Skivbolag: XL recordings/Playground

Thom Yorke och Johnny Greenwood från Radiohead, trummisen Tom Skinner från postmoderna jazzkvartetten Sons Of Kemet och producenten Nigel Godrich. The Smile är ett glimrande projekt. Yorkes beslöjande falsett låter fortfarande skamlöst innerlig och Greenwoods filmmusikkvalitéer hörs i de vackra stråkarrangemangen. Godrich har varit lika tongivande som Radiohead själva när det gäller att modellera fram deras sound. Hans förmåga att blanda syntetiska ljudväggar med organiska texturer är briljant. Här skiner han igen. Skinners smattrande trummor och hans blåsare från Kemet är en stilfull fernissa. I väntan på Radioheads kommande album så lösgör Thom Yorke och kompani demonerna på ett ypperligt sätt. Denna mäktiga teaser är förmodligen årets bästa transportskiva.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.