Annons

The Shanes-gitarristen Tommy Wåhlberg är död

Nöje • Publicerad 14 april 2023
1992 deltog The Shanes i Melodifestivalen. Från vänster Sven Hellsten, Lennart Grahn,Tommy Wåhlberg och Bengt Arenblad. Arkivbild.
1992 deltog The Shanes i Melodifestivalen. Från vänster Sven Hellsten, Lennart Grahn,Tommy Wåhlberg och Bengt Arenblad. Arkivbild.Foto: Jack Mikrut/TT

The Shanes-gitarristen Tommy Wåhlberg har gått bort efter en tids sjukdom. Han blev 76 år gammal, skriver Aftonbladet.

Hustrun Lena Wåhlberg bekräftar för tidningen att artisten varit sjuk i cancer.

Annons

– Han har kämpat väldigt länge med behandlingar. Efter nyår slog det till ordentligt. Så de sista tre månaderna var mestadels på sjukhus, säger hon.

The Shanes bildades av Staffan Berggren, Tommy Wåhlberg, Svante Elfgren och Tor-Erik Rautio under tidigt 60-tal i Tuolluvaara utanför Kiruna och var ett av landets populäraste popband under 1960-talet.

De hade hits som ”Let me show you who I am”, ”Drip drop” och ”Blue feeling” och var sommaren 1964 förband åt The Beatles. Gruppen tävlade även i Melodifestivalen både 1982 och 1992.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons