Kultur

Ternheim är tillbaka med ny nerv

Kultur Artikeln publicerades

Anna Ternheim

Genre: Pop

Album: A space for lost time

Bolag: BMG/WMS

”A space for lost time” är Anna Ternheims sjunde album in i karriären, men på många sätt känns skivan som en nystart. Det melankoliska och stillsamma dominerar visserligen fortfarande men har blandats ut med ny nerv, och känslomässig bredd.

Det hörs i texterna som växer sig starka mot de skira och luftiga arrangemangen, och det hörs i melodierna. De skarpa, poppiga melodierna som inte längre bara spelar på finstämdhet, utan också bjuder på en slags lättnad.

Ternheim tillåter sig att sjunga, och andas ut. Befriande, och som allra bäst blir det i spår som ”This is the one”, ”Everytime we fall”, ”Lost times” och ”All because of you”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.