1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Terminator: Dark fate” – en revansch för filmserien

Linda Hamilton och Arnold Schwarzenegger är tillbaka! ”Terminator: Dark fate” är solid actionunderhållning men också helt överflödig.
Linda Hamilton gör comeback i rollen som Sarah Connor i ”Terminator - Dark fate”.
Foto: Kerry Brown
btbtbtbtbt

Terminator: Dark fate

Scifi-action
I rollerna: Mackenzie Davis, Linda Hamilton m fl
Regi: Tim Miller

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Enligt Einstein är definitionen av galenskap att göra samma sak om och om igen, och förvänta sig olika resultat. Lite som att avguda de första två ”Terminator”-filmerna och sedan hoppas att varje ny uppföljare skall lyckas återskapa samma briljans.

Efter seriens kraftigt fallande kvalitetsnivå, krönt av 2015 års bedrövliga ”Terminator: Genisys”, förväntade jag mig absolut ingenting av ”Terminator: Dark fate”. Den goda nyheten nummer ett: jag är således inte galen. Den goda nyheten nummer två: filmen är faktiskt ganska bra.

Från amerikanskt håll har ”Dark fate” hajpats upp som den bästa ’Terminator” sedan ’T2”. En mer balanserad beskrivning vore att jämföra den med ”Terminator 3”. Solid underhållning med ett par minnesvärda scener men samtidigt helt överflödig.

För smidighetens skull ignorerar den alla andra kapitel och utmålar sig som den ”riktiga” fortsättningen på ”Terminator 2”. Originalregissören James Cameron är tillbaka, om än som producent. För regin svarar istället Tim Miller (”Deadpool”). Arnold Schwarzenegger är även han tillbaka och står för filmens komiska ögonblick, som annars är få i en våldsam historia som färdas genom tungt mörker i högt tempo. Arnolds robot, ett annat exemplar än den som smältes ner i ”T2”, har ägnat de senaste tjugo åren åt att lära sig om känslor och har förvandlats till en domesticerad familjefar som heter Carl och säljer draperier.

Men framförallt gör Linda Hamilton comeback i rollen som Sarah Connor. Hon blir filmens starkaste kort, när hon stövlar in som den ultimata badass-hjältinnan och väser ”I hunt terminators!”.

”Terminator: Dark fate” kan ses som en revansch för konceptet. Samtidigt känns den schematisk i sitt tryckande på rätt nostalgiknappar, som att den försöker efterhärma originalfilmernas känslor snarare än vara den äkta varan. Ungefär som en maskin, som bara gör det jobb den programmerats för.

Läs mer

Borås

Världsvan Norström lever i nuet: ”Det är budskapet”

Han iakttar tavlan, lägger fötterna i kors och säger: ”Lev nu, det är budskapet.” Sen slänger han in en prilla. Patrik Norström var inte säker på att han skulle uppleva årets midsommar.

Insändare

Debatt: Avloppsledningen i Öresjö – dra upp skiten

Att placera ett avloppsrör i en dricksvattentäkt var enligt insändarskribenten en mycket dålig idé.

IDROTTARE PÅ SOMMARLOV

Hon lägger all fritid i judohallen: ”Siktar på OS”

I del 2 av BT-sportens artikelserie om idrottare på sommarlov möter vi Tova Granberg.

Corona i Sjuhärad

Taxiförare utsatt grupp: Martin Johansson blev svårt sjuk i covid-19

”Varje passagerare på sjukresor skulle ha munskydd”

Sommarkrönika

På något vis är det en annan värld nu

”Vad jag önskar att jag hade kunnat ge er alla en kram just nu”

Borås

Nya bilderna: Hundratals meter rör ligger över sjön – så ska det sänkas

Borås energi och miljö testas ny metod efter en veckas kamp