Svenska förläggaren: "Svävar på små moln"

– Vi svävar på små moln naturligtvis, säger Vargas Llosas svenska förläggare Eva Gedin från bokmässan i Frankfurt,där alla dagens grattissamtal i det närmaste gjort slut på hennes mobilbatteri.
Kultur • Publicerad 7 oktober 2010

– Det känns helt fantastiskt att han faktiskt får Nobelpriset till slut.

För förlaget, Norstedts, betyder en Nobelvinnare enormt mycket – allt, säger Eva Gedin.

– Framför allt får man möjlighet att föra ut ett framstående författarskap till en mycket större publik. Det är ju det som är lite märkvärdigt med Nobelpriset, att det gör riktigt kvalificerad litteratur känd för alla och envar.

Hon har ännu inte pratat med Vargas Llosa, men är precis på väg att träffa hans agent.

– Och det är roligt att här på bokmässan vara med alla hans andra förläggare i världen, vi skålar och kramar och pussar varandra. Men annars är det kanske inget som riktigt märks av på den här gigantiska mässan.

Nu börjar förlagets arbete med att planera för vilka av Nobelpristagarens böcker som ska ut. Och kontrakt finns redan på en ny roman med utgivning 2011, vars svenska titel blir Hjältens dröm.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.