Kultur

Sven-Ingvars tillbaka med nytt och gammalt

Kultur Artikeln publicerades

Sven-Ingvars

Album: Ingenting är som förut, allt är som vanligt

Bolag: Warner Music

Dansband

Det är Sven-Ingvars första album på 20 år och det blandas nyinspelade gamla låtar med helt nyskrivna sånger. Bland låtskrivarna finns Peter LeMarc och Plura Jonsson och de lyckas kila in nyskrivet bland klassiker som Två mörka ögon och få det att flyta sömlöst.

Bakom micken står Oscar Magnusson och det är svårt att inte jämföra honom med pappa Sven-Erik. I mysiga ”Minns du björken” så låter sonen nästan otäckt mycket som sin far. I Oscars röst finns dock en innerlighet som inte fanns hos hans pappa, medan Sven-Erik var så mycket mer folklig och inbjudande.

Bandet har också rotat i sina poprötter och akustiska ”Du får ingen medalj” är mer singer/songwriter än dansband, vilket är en smart utveckling för att få yngre lyssnare.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.