Kultur

Svajigt album av Kehlani

Skivrecension Artikeln publicerades

Lika delar vackert och intimt som klumpigt, tycker Anna Engström.

Kehlani

Album: It was good until it wasn't

Bolag: Atlantic

Genre: R&B

Det är len pop-R&B på Kehlanis “It was good until it wasn't”. Temat är relationer och vad som gör att de fungerar – eller inte fungerar, för att hårddra det. Hon flyter mellan att vilja övertyga någon att lämna sena festnätter bakom sig för att vara med henne – “Bad news” – och att sörja en relation som tagit slut – “Grieving”.

25-åriga Kehlani Parrish från Kalifornien slog igenom i ”America’s got talent” 2011 och “It was good until it wasn't” är hennes andra album. Det är en ojämn skiva som stundtals är intim och vacker, som när Kehlani nästan viskar sången till ett avskalat beat, men det fina bryts av när textrader är inte så starka utan mest känns klumpiga. Som “We fuck and make-up like it’s Maybelline” i låten “F&MU”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.