Kultur

Styrkebesked från självklar artist

Skivrecension Artikeln publicerades

Lamix

Album: A.D.H.D

Bolag: Sony Music/NBL Sound

Genre: Hiphop

Likt Greta har Lamix vänt en diagnos till en tillgång, vilket debuten anspelar på. I maj var det klimatdemonstration med konsert i Stockholm, Lamix var en av artisterna på scen. Hiphop och klimataktivism är omaka par, miljöboven lyxkonsumtion är ju hiphopens statusmarkör. Lamix album ifrågasätter inte detta, men raderna om materiellt överflöd känns kulissartade, iakttagande. Lamix skiner mest när han rappar om genrens kärnbudskap: revansch, lojalitet, hårt arbete. Då tvivlar vi inte på vare sig ordens äkthet, känslorna eller kampen.

Produktionen är melodiskt mjuk, refrängstark och svår att motstå. Texterna är genomgående träffsäkra. Alla rappare är inte självklara artister, Lamix är det och ”A.D.H.D” är ett styrkebesked.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.