Kultur

Storslaget av Christine and the queens

Kultur Artikeln publicerades

Christine and the queens

Album: La vita nuova

Bolag: Because music

Genre: Pop

Musiken på EPn “La vita nuova” är storslagen och känslofylld och texterna handlar om smärtan när en person inser vad den faktiskt är och känner. Den verkar också berätta artisten Christine and the queens (Heloise Letissier) historia. Från att inte våga leva ut, till att uppskatta alla sina sidor och möta sina känslor. Både de bra och de dåliga.

Musiken är mer dov än på hennes tidigare album “Chris”. Om “Chris” var en partyplatta, är det här en dagen-efter-skiva, när euforin har lättat och konsekvenserna av det som hänt landar. Heloise Letissier har enligt mig en av de mest spännande rösterna och låtarna i popvärlden just nu och hon får de svåra styckena att låta enkla och de ofta hjärtskärande raderna att låta nonchalanta.

Läs tidigare recensioner om Christine and the queens här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.