1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Stjärnspäckad "Don Giovanni" i Berwaldhallen

Efter vårens publiklösa konserter återförenas Sveriges Radios symfoniorkester med sin chefsdirigent Daniel Harding för att avsluta säsongen i Berwaldhallen med två konserter.
Daniel Harding, chefsdirigent för Sveriges Radios symfoniorkester, dirigerar två konserter i Berwaldhallen i juni. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Utöver Harding, som avslutar sin tio veckor långa karantän, medverkar även Radiokören och en rad svenska stjärnsolister, som Peter Mattei, Malin Byström, Ann Hallenberg och Johanna Wallroth.

Den 5 juni ges konserten ”Musik för själens ensamhet”, som bygger på de fyra satserna i Sibelius fjärde symfoni och dikter av Thomas Tranströmer. Mellan symfonins satser sjunger Hallenberg sånger av Mahler och Bach, och Radiokören sjunger Purcell.

"Musiken i konserten berör perspektiv på ensamhet och isolering, det mod som krävs för att se livet rakt i ögonen och att ta in verkligheten hur oförlåtande den än kan vara", säger Harding i ett pressmeddelande.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Den 13 juni sätts en halvscenisk föreställning av "Don Giovanni" upp i regi av Andrew Staples, som också gör en av solistrollerna tillsammans med Mattei, Byström och Wallroth.

Föreställningen direktsänds i P2 och på Berwaldhallen Play.