Annons

Sten Nilsson turnerar med "Dansband deluxe"

Sten Nilsson blir gästartist på höstens turné med "Dansband deluxe". 81-åringen har stått på scen i över 60 år.
Nöje • Publicerad 14 juni 2023
Sten Nilsson blir gästartist på Dansband deluxe-turnén i höst.
Sten Nilsson blir gästartist på Dansband deluxe-turnén i höst.Foto: Jan Collsiöö/TT

Den legendariska dansbandssångaren från Sten & Stanley blir ett av dragplåstren på turnékonceptet som startades härom året av Thomas Deutgen, tidigare programledare för "P4 dans" i Sveriges Radio.

Höstens upplaga av turnén inleds den 20 september i Ystad och går i mål den 6 november i Hudiksvall.

Annons

Bland de övriga artisterna som uppträder med klassiska dansbandshits finns Tony Ljungström (Black Jack), Göran Lindberg (Tonix och Mats Bladhs) och Monia Sjöström (Grönwalls).

Sten Nilsson var 1962 med om att bilda popgruppen Sten & Stenley, som på 70-talet utvecklades till ett av Sveriges största dansband. De har haft över 60 låtar på Svensktoppen med "Jag vill vara din, Margareta" och "Dra dit pepparn växer" som de mest folkkära.

Hit kommer Dansband deluxe: 20/9 Ystad, 21/9 Kristianstad, 22/9 Halmstad, 23/9 Askersund, 28/9 Bollnäs, 29/9 Nyköping, 30/9 Helsingborg, 1/10 Värnamo, 3/11 Piteå, 4/11 Härnösand, 5/11 Östersund, 6/11 Hudiksvall.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons