GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stark skildring av döden

Vad händer när någon dör? Och hur går man vidare? ”Silkesapans skratt” är en skimrande vacker historia om stark vänskap och sorg, tycker recensenten Jonna Fries.
Bokrecension • Publicerad 3 november 2019
Annika Sandelin.
Annika Sandelin.
Foto: Niklas Sandström

Silkesapans skratt

BIlderbok

Text: Annika Sandelin

Bild: Linda Bondestam

Förlag: Berghs förlag

Det finns böcker som både får sidorna att gnistra och som får det att knipa till i hjärtat. ”Silkesapans skratt” är en sådan bok.

Annika Sandelin skriver fängslande om en tapir och en silkesapa som busar, pratar och håller sin vänskap högst av allt. Men en dag dör silkesapan och tapiren blir utom sig av sorg. Grubblerier om döden avhandlas ömsint och uppriktigt, men det finns också plats för roliga minnen som fyller tapiren med styrka och tacksamhet.

Linda Bondestams bilder har en sällsam lyster och fångar naturen i både eleganta utsnitt och spännande scenerier. Varje blad och trädstam är noggrant fäst på sidan och ljusspelet är ingenting annat än magiskt. Det är ett skimrande vackert konstverk.

Jonna FriesSkicka e-post
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.